Welkom bij WSV Nulde

De leukste haven aan het Randmeer

Haven gesloten voor passanten

Vanaf 8 april is de haven gesloten voor passanten.

Vanaf 8 april is de haven gesloten voor passanten. Dit is een besluit van het bestuur. Eerder was er door de Veiligheidsregio Noord en Oost Gelderland al opgelegd dat het sanitair in de haven gesloten moest worden.

Om drukte in de haven te voorkomen heeft het bestuur besloten de haven te sluiten voor passanten. Voor leden van WSV Nulde is de haven wel geopend mits zij zich aan de regels houden.

De regels die in de haven gehanteerd worden:

Een aantal van deze regels kent u inmiddels wel:

• geen handen schudden
  • een afstand van minimaal 1,5m tussen elkaar aanhouden (Dit zal, gezien de afmetingen van de boten in onze haven, in bijna alle gevallen helaas betekenen, dat u alleen maar met uw huisgenoten op uw boot aanwezig kunt zijn).
  • veelvuldig uw handen wassen
  • niet naar de haven komen als u snotterig of verkouden bent en natuurlijk ook niet als u koorts hebt papieren zakdoekjes gebruiken
  • niezen of hoesten in de binnenkant van uw elleboog
  • Sinds afgelopen donderdag 26 maart is daar nog een belangrijke bepaling bijgekomen; op basis van een noodverordening van de gemeente mogen op campings en jachthavens door leden en passanten geen gebruik meer worden gemaakt van de gemeenschappelijke toilet en douche ruimtes! Dit houdt in dat uitsluitend gebruik kan worden gemaakt van het invalidentoilet. Deze regel geldt in ieder geval tot 6 april.

Voor wat betreft het kranen, dat gaat vooralsnog wel door. Maar wel met een paar aangepaste regels:
Op de kraandagen (9, 10, 11, 16, 17 en 18 april) kunt u niet met uw auto op ons eigen parkeerterrein parkeren, we willen het terrein zo overzichtelijk mogelijk houden. Graag uitwijken naar het parkeerterrein van het Postillion hotel.
Wilt u nog klussen aan uw boot, probeer dan maximaal de kraandagen te vermijden.

U zult op de haven een aantal mensen zien rond lopen met een hesje. Hun taak is toezicht te houden op het voorkomen van onnodig contact met de kraanploeg en naleving van de regel om afstand van elkaar te houden. U moet, in ons aller belang, de aanwijzingen van de mensen met een hesje op volgen.
Dit kan betekenen dat bij een te grote aanwezigheid van leden op het haventerrein wij u moeten verzoeken op een ander moment terug te komen om te klussen.
Indien uw boot al helemaal klaar is en ‘vooraan’ is komen te liggen, kunt u telefonisch contact opnemen met de havenmeester om uw boot op een eerder moment dan gepland te water te laten. Hiermee wordt de druk op de kraanploeg verkleint.
Neemt u als schipper voor het helpen bij het af en aanmeren in principe niet meer dan 1 persoon mee. We willen zo weinig mogelijk mensen in de buurt laten van de kraanploeg.

Mocht u, vanwege ziekteverschijnselen, niet naar de haven kunnen komen, kom dan ook niet. Bel van te voren op en laat weten dat u niet kunt komen. Uw boot zal dan indien nodig verplaatst worden naar een andere plek op het parkeerterrein. Hier zullen geen kosten voor in rekening worden gebracht.
Indien u eigen opstel materiaal mee naar huis wil nemen, dan mag dat nadat voor die dag het kranen is afgerond.

Ook op de steigers geldt dat u 1,5m afstand van elkaar moet houden. U zult dus af en toe even een vingersteiger op moeten, om een ander te laten passeren. Het is niet anders.
Even samen gezellig op de boot zitten met andere havengenoten, zit er dus ook niet in.

Betalingen aan de havenmeester willen we zo veel mogelijk voorkomen, kan het niet anders, betaal dan per pin. Blijft u in ieder geval buiten het havenkantoor!

We doen een dringend beroep op u om deze regels volop na te leven. We zien dat als bijdrage van het gezond houden van elkaar en willen natuurlijk ook voorkomen dat we op last van de gemeente de haven moeten sluiten.